PLAZAS COMPLETAS. ¡Gracias por la confianza!
El próximo mes de julio ofreceré esta formación online, dirigida a maestros de la comunidad de infantil y organizada por el Movimiento de Renovación Pedagógica de les Terres de l’Ebre, dentro de la Escuela de Verano.
Agradezco profundamente la oportunidad y la confianza, y tengo muchas ganas de compartir todo lo que he estado estudiando y aplicando durante estos últimos años, en el marco de mi desarrollo profesional, y también personal.
La información y el cartel están en catalán porque la formación será en esta lengua vehicular.

—————

El pròxim juliol oferiré aquesta formació online, dirigida a mestres de la comunitat d’infantil i organitzada pel Moviment de Renovació Pedagògica de les Terres de l’Ebre, dins de l’Escola d’Estiu.

Agraeixo profundament l’oportunitat i la confiança, i tinc moltes ganes de compartir tot allò que he estat estudiant i aplicant durant aquests últims anys, en el marc del meu desenvolupament professional, i també personal.

Us deixo tota la informació, aquí:

A QUI VA DIRIGIT?
Mestres d’Infantil

 

DESCRIPCIÓ
El curs pretén apropar els mestres a una manera diferent d’acompanyar a l’infant dins l’aula, inspirant-nos amb la pedagogia Waldorf. Parlarem de l’infant com a centre, dels ritmes de la natura i de les festivitats de la roda del temps com a esquema vertebrador dels aprenentatges i de les vivències. La preparació per a la lectoescriptura conformarà una part important del curs. Aprendrem a fomentar les habilitats de prelectoescriptura per a què el procés es doni de manera fluida, natural i bonica per a l’infant, quan sigui el moment. Sabrem quines són les bases necessàries per a què l’aprenentatge present i futur es pugui donar de manera satisfactòria, en l’infant, i oferirem eines per a donar suport a aquest procés.

 

OBJECTIUS

  • Conèixer una manera diferent de viure els ritmes diaris, a l’aula, per tal d’ampliar el bagatge de coneixements i oferir noves perspectives educatives.
  • Conèixer la necessitat primordial de connectar infància i natura per al creixement sa de l’infant, i aplicar dos recursos que ens ajudaran a portar-ho a terme.
  • Conèixer la relació directa entre moviment i aprenentatge, i tenir recursos per a millorar les bases de l’aprenentatge.
  • Conèixer el vincle entre aprenentatge i emoció.
  • Aprendre una nova manera d’ensenyar la lectoescriptura, una que implica no només la raó, sinó també l’emoció, el cos, l’art… Activitats multisensorials.
  • Aprendre com acompanyar el procés d’integració de les habilitats prèvies a la lectoescriptura.

 

CONTINGUTS

1. Connexió amb la natura a l’aula a través de:
1.1 La taula d’estació.
1.2. La roda del temps i les principals festivitats.
2. Prelectoescriptura:
2.1 Habilitats prèvies i com fomentar-les.
2.2 Com introduïr les lletres.
2.3 Activitats multisensorials.
3. Com fomentar l’èxit en l’aprenentatge futur:
3.1 Sistema vestibular.
3.2 Sentit del tacte.
3.3 Reflexos i comportament.
3.4 Lateralitat.
3.5 Recursos per a cada un dels punts anteriors.

Us podeu inscriure, aquí.

Inspiración Waldorf en el aula: conexión con la rueda del tiempo y otra manera de acompañar la prelectoescritura

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *