Durant l’hivern els nens de les arrels dormen arraulits baix els arbres. La Mare Terra els acull i protegeix mentre esperen l’arribada de la primavera. Amb el bon temps es preparen per a sortir i disfrutar de la gran festa de la Primavera, per a viure l’estiu i tornar a amagar-se quan els forts vents de la tardor apareixen i els inviten a, suaument, tornar a la terra.

Avui us porto una recomanació molt especial, perfecta per al final de l’hivern i l’inici de la primavera. Si hagués d’escollir un conte per a aquesta època de la roda del temps seria, sense cap dubte, aquest, i és per aquest motiu que us l’apropo.

La primera edició d’aquest preciós conte de Sybille Von Olfers data de l’any 1906. És, per tant, un clàssic de la literatura infantil europea, un conte que no només és bonic per la història que presenta, sinó també per les il.lustracions que, sense més, ens transporten a un món de màgia, fantasia i connexió amb la terra.

Si hem d’estimar la Terra per a mantindre-la viva, si hem de responsabilitzar-nos de cuidar-la hem de permetre que els infants connectin amb l’estima cap a ella. Aquest conte és una meravella per a aconseguir-ho.

Veureu que, si l’apropeu als vostres petits i petites, si l’expliqueu i deixeu un espai per a mirar junts les seves il.lustracions, es convertirà en un habitual de la vostra llar, de la vostra aula, i us donarà peu a fer moltes activitats precioses i senzilles per a acompanyar-lo.

 

  • Idees per a treballar el conte a casa o a l’aula:
    • Afegiu a la taula d’estació de finals d’hivern nins o personatges que representin els nens de les arrels. Podeu agafar nins de fusta i posar-los barrets, capes… fets amb feltre i llanes.
    • Incorporeu alguna tela marró, i verda, a més a més de les blaves i blanques de l’hivern. La primavera comença, molt a poc a poc, a despertar!
    • Afegiu llavors i alguna flor que estigui sortint en aquests moments, a l’àrea en la que us trobeu. Nosaltres incorporarem la calèndula.
    • Poseu alguna imatge del conte a la taula d’estació i aneu recitant la rima de l’inici del conte (la podeu veure i escoltar al vídeo de dalt).

Font de la imatge: Alder Bridge Steiner School

On podeu aconseguir el conte? Des d’aquest enllaç podeu comprar-lo!!! Títol només disponible en català!

 

*El post está en catalán, únicamente, porque el cuento solamente se puede adquirir (en estos momentos) en catalán.

Els nens de les arrels

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *